Miksi testamentin mallia ei kannata kopioida netistä? Senhän saisi ilmaiseksi….

Mikäli testamentti tehdään kopioimalla valmiita testamenttipohjia, ei ehkä tule otettua huomioon tapaukseesi liittyviä erityisvaatimuksia. Valmis mallipohja on usein suppea ja yleisluontoinen.

Omaa testamenttia kannattaa suunnitella rauhassa asiantuntijan avustuksella. Pohdi mitä ja millaista omaisuutta omistat ja kuka sinut perii nyt ja entä siinä tapauksessa, jos läheistesi kuolemat sattuvatkin ”väärässä järjestyksessä”?

Oletamme usein, että vanhempi kuolee ensin ja vasta sen jälkeen lapsemme. Entä jos näin ei tapahdukaan? Entä jos vanhempana kuolen ensin ja alaikäinen lapseni saa omaisuuteni perintönä. Kuka hallinnoi varallisuuttani alaikäisen lapseni puolesta? Onko se mahdollisesti ex-puolisoni?

Miksi testamentti on tärkeä varsinkin uusperheissä?

Kuvitteellinen tapaus: Matti ja Maija olivat naimisissa ja heille syntyi lapsi Paavo. Myöhemmin Matti ja Maija erosivat, ja Matti meni naimisiin Tainan kanssa. Matti ja Taina ostivat yhdessä kauniin kesämökkikiinteistön Päijänteen rantamaisemista.

Sitten alkoi ikävä tapahtumien ketju: Matti kuoli ja hänet peri hänen lapsensa Paavo. Kesämökin omistivat siis jatkossa Paavo ja leski Taina yhdessä. Paavo kuitenkin kuoli naimattomana ja lapsettomana. Paavon perii hänen äitinsä Maija eli Matin ensimmäinen vaimo.

Miten kävi Päijänteen rantamaisemissa olevalle kesämökille?

Kesämökin omistaa jatkossa ensimmäinen vaimo Maija ja toinen vaimo Taina yhdessä.

Mahtoivatko he yhdessä katsella kaunista auringonlaskua kesämökkinsä terassilta?

Kirjoittanut: Susanna Jokinen, Lakipalvelut S.Jokinen Oy

Kerro, miten voimme auttaa

Ota yhteyttä
Valitse toimipaikka